معرفی صنعت مسگری اصفهان
فروشگاه صنایع دستی پارسیان اصفهان دواتگری
کلمات مرتبط : معرفی صنعت مسگری اصفهان |قلمزنی |فروش ظروف مسی |قیمت محصولات قلمزنی اصفهان
مسگری یکی از صنایع دستی کهن ایران است. اشیا و ظروف مسی دست ساز از زمانهای دور در موزهها قابل مشاهده هستند. پیشینه مسگری در ایران حداقل به پنج هزار سال پیش میرسد و به ظن غالب اولین فلز مکشوفه بدست انسان همین فلز مس بوده و اولین فلزکاران نیز ایرانیان بودهاند. از جمله مراکز عمده این هنر شهرهای کاشان، اصفهان، کرمان، زنجان و شیراز میباشد. معرفی صنعت مسگری اصفهان
هنر ساخت ظروف مسی از طریق چکش کاری شمش و ورقه مس را مسگری می گویند .
آغاز مسگری در تاریخ همزمان با اولین کشفیات بشر در زمینه آهن و مس و دست یابی به شیوه های عمل آوری آن می باشد. نبودن آثار کوره های ذوب فلز در دوره پیش از تاریخ نمایانگر این معنی است که بشر برای اولین ابزار خود مس طبیعی را باچکش زدن به شکلهای مورد نظر در می آورده است.بنابر نمونه های بدست آمده و در اوایل هزاره چهارم پیش از میلاد مس مصرف عمومی یافت وبرای ساختن پیکان ،درفش ، سنجاق و …. آنرا چکش کاری می کردند.وجود معادن مس درکرمان ، انارک اصفهان از پیش از باستان تاکنون موجب شده که امروزه نیز مسگری در این شهرها رواج داشته باشد.محصول عمده مسگر ظروفی با شکلها و اندازه های گوناگون است.ظروف کوچک را از یک تکه مس ،چکش کاری می کنند و اغلب تو گود هستند . در این مورد ابتدا مس را با چکش کاری باز می کنند و پس از هردور باز کردن یک تاب به آن می دهند.
اشیا بزرگتر را نیز به همین طریق از ورقه های گرد به دست می آورند، این کار نیز به مهارت و استادی فراوان نیاز دارد .گاهی اوقات ظروف متناسب با اندازه و یا فرم آن از دو قسمت ساخته می شوند ابتدا صفحه را خم کرد به شکل استوانه ای درمی آورند .وسپس یک صفحه گرد را به دست گرفته لبه آن را با چکش زدن به سمت بالا آورده وآن را به آرامی گود می کنند. این کار باچکش چهار سو انجام می شود.محل اتصال آنها درز دندانه ای است که نوعی مفصل زبانه و کام است به این کار در اصطلاح سنتی هم کردن می گویند .
پس از چکش کاری و ایجاد فرم اولیه استاد کار به وسیله یک چکش بدون دسته که در واقع یک قطعه فولاد آبداده تخت است و به قالب تنه معروف می باشد رویه کار را صاف کاری کرده تا اثرات چکش کاری را تا حد ممکن از بین ببرد.مسگر اعم از اینکه روی ورق مس کار کند و یا مس را از گدازنده تهیه کرده باشد،همیشه کار خود رابا ورقه هایی که دارای ضخامت بیشتری هستند شروع می کند و محصول نهایی نازک تر از مس مصرفی خواهد بود.محصولات معمولی مسگر ها دیگ،دیگچه،سردیگ و همچنین آبکشهای بزرگ،تنگ و سینه های مختلف است. آن قسم از محصولات مسگری که بیشتر جنبه مصرفی دارد طی عملی با نام سفیدگری قلع اندود شده و سفید می گردد. بدنه مسی ساخته شده به وسیله حرارت داغ شده و سپس با لایه ای از قلع پوشانده می شود. سفیدگر لزوما مسگر نیست و بیشتر در سفید گری تجربه دارد.
فواید مس بر روی بدن
معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج میبرند، داشتن یک دستبند مسی را توصیه میکنند و دلیل این امر را هم کمبود یونهای مسی در خون ذکر میکنند که با تماس دستبندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته میشود.
علائم کمبود مس:
کمبود مس منجر به بروز موارد زیر می شود:
* تهی سازی و تخلیه اکسیژن در سلول ها
* کاهش HDL کلسترول(کلسترول خوب)
* مشکلات پوستی
* التهاب قوزک پا
* کم خونی
* کم شدن آنسفالین های مغزی
* توهم های شنوایی
* افسردگی
از سوی دیگر محققین، یکی از علتهای بروز بیماری آلزایمر را رسوب یونهای آلومینیوم در مغز عنوان میکنند.
تا چند دهه پیش، مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمههای مسی استفاده میکردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار میگرفت …
هیچکس نمیدانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد، فقط میدانستند برای پخت غذا خیلی لازم میباشد.
داستان از این قراره که بدن (مخصوصاً مغز) برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به ۶ میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن.
کمبود یون مس باعث میشه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کنید و مدام دهندره کنید. در ضمن هیچ کارخانه داروئی نمیتونه از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کنه … و اونی که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما میدهند شامل مولکول آهن هستش که برای بدن هیچ کاربردی نداره.
ولی تا این جا بدونید که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی، از یون آزاد شده این ظرف استفاده میکند و در بدن شما فوقالعاده احساس نشاط و انرژی ایجاد میکنه دیگه از اون دهندرگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی میشه.
ولی یک دفعه توی دهه ۵٠ از این نون خشکیها اومدند و داد میزدند (قابلمه مسی ……. کفگیر آهنی خریداریم …..) و با یک قیمت مناسب این قابلمهها را خریدند و به جاش قابلمه آلمینیومی میدادند که بهش میگفتند روحی. هیچکس توی اون دهه نفهمید این همه قابلمه مسی کجا قراره بره؟
بعدش هم که الان ظرفهای استیل و تفلون و این مزخرفات اومده که مدعی هستند غذا توش زود میپزه و به کف ظرف نمیچسبه. ولی مردم ما خبر ندارند که همین یونهای مضر در این ظروف عامل سرطان هستند و به راحتی یون سرب و آلمینیوم و ….. میتونند در جا، یک کودک ۶ ماهه را ظرف یک سال به بیماریهای کمبود خونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی ۵ سال به بیماریهای کبدی و خونی و طحال دچار کند و بعدش هم سرطان.
من به همه دوستان پیشنهاد میکنم حتماً برای پخت غذا (مخصوصاً غذاهای آبکی) از قابلمه مسی و کفگیر آهنی استفاده کنند. حداقل برای یک بار هم شده تا ظرف سه روز اثر آن را روی بدن خودتون ببینید.
حالا جالبه توی شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تیکه آهن یا نعل اسب میاندازند وسط خورشت تا حسابی رنگ بگیره ….. این کار باعث آزاد شدن یونهای آهن و سلامتی بدن میشود. اگر دقت کنید مردم مازندران و گیلان تقریباً در حد صفر دچار بیماریهای خونی و سرطان خون میشوند.
یازده دلیل برای اینکه آب را در ظروف مسی بنوشید (زیرنویس فارسی) فروشگاه اینترنتی صنایع دستی پارسیان اصفهان
?? با دیدن این گیف علمی ، احتمالا به راز سلامتی و طول عمر پدر و مادربزرگ ها پی میبرید